Tomaträkor

Tomaträkor
Foto: Wenbin
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Tomaträkor

11 ingredienser

Kryddiga räkor med asiatiskt känsla.

Ingredienser

portioner
  • 300 färska osaltade räkor, med skal
  • 3 olja
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 1 ingefära, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 tomatpuré
  • 0,5 salt
  • 1,5 strösocker
  • 1 vitpeppar
  • 3 vatten
  • 1 potatismjöl, upplöst i lika mycket vatten

Gör så här

  1. Rensa bort spröten och fötterna på räkorna. Skär upp skalen längsmed ovansidan och ta ut tarmarna.
  2. Värm oljan i en teflonpanna. Stek räkorna in några minuter på varje sida tills de är genomstekta. Ta upp räkorna och lägg åt sidan.
  3. Med lite olja kvar i pannan, stek salladslöken, ingefäran och vitlöken. Tillsätt tomatpuré och rör om i några sekunder. Lägg tillbaka räkorna i pannan och tillsätt salt, socker och peppar under omrörning.
  4. När ingredienserna blivit fullständigt blandade, tillsätt 3 msk vatten. Sänk värmen och rör om i två minuter, tillsätt det vattenlösta potatismjölet. Så snart såsen tjocknat är räkorna klara att servera.