Stekt gravlax med fransk potatissallad

Stekt gravlax med fransk potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Stekt gravlax med fransk potatissallad

12 ingredienser

Ett litet annorlunda sätt att använda gravad lax är genom att steka den. Servera med en enkel potatissallad. Väldigt gott!

Ingredienser

portioner
  • 4 port gravad lax (á 140 g)
  • 1 ask sockerärtor
  • 500 g mandelpotatis
  • 2 msk kapris
  • cocktailkapris, till garnering
  • 2 rödlökar
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 2 msk sherryvinäger
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten, häll sedan av vattnet och skiva den.
  2. Skala och hacka rödlöken.
  3. Blanda yoghurt med senap, jungfruolja, vinäger och smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj och skär sockerärtorna i strimlor.
  5. Blanda potatisen med kapris, rödlök, sockerärtor, och senapsdressingen. Smaka av med salt och peppar. Spar lite dressing att garnera tallriken med.
  6. Stek laxen i teflonpanna utan olja, då den är både fet och torr från gravningen.
  7. Fördela potatissalladen på fyra tallrikar och därefter laxen. Garnera med dressing och kaprisbär.