Antipasto misto

Antipasti miso
Foto: Joel Wåreus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Antipasto misto

8 ingredienser

Blandad förrättstallrik med italienskt småplock.

Lardo är en italiensk specialitet. En bit späck/fett som man oftast skär i tunna skivor.

Se fler recept från

Stefano Catenacci

Se fler recept från

Efter tio

Ingredienser

portioner
  • 100 g chiantisalami
  • 100 g lardo, i tunna skivor
  • 100 g parmaskinka, i tunna skivor
  • 4 vildsvinskorvar, små
  • 2 buffelmozzarella
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 tsk timjan, hackad

Gör så här

  1. Lägg upp lardon och strö timjan över skivorna, lägg upp resten av charkuterierna och mozzarellan.
  2. Servera, förslagsvis som på bilden, med inlagda grönsaker och bruschetta.