Antipasto misto

15 röster
4
Antipasti miso
Foto: Joel Wåreus

Blandad förrättstallrik med italienskt småplock.

Lardo är en italiensk specialitet. En bit späck/fett som man oftast skär i tunna skivor.

Se fler recept från

Stefano Catenacci



Se fler recept från

Efter tio


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g chiantisalami
  • 100 g lardo i tunna skivor
  • 100 g parmaskinka i tunna skivor
  • 4 st vildsvinskorvar, små
  • 2 st buffelmozzarellor
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 tsk timjan, hackad

Gör så här

  1. Lägg upp lardon och strö timjan över skivorna, lägg upp resten av charkuterierna och mozzarellan.
  2. Servera, förslagsvis som på bilden, med inlagda grönsaker och bruschetta.
11 oktober 2011

Fler goda recept