Minestrone

Minestrone
Foto: David Loftus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Minestrone

Av: Stefano Catenacci

Från: Mitt goda Toscana

13 ingredienser

1,5 h

Minestronen är nog världens mest kända soppa. Den har lika många recept som det finns kockar. I ärlighetens namn ska det väl sägas att den också är tämligen misshandlad på sina håll. Ingredienserna är inte huggna i sten, men följer du det här receptet kommer du att bjuda på en riktigt minnesvärd ministre. /Stefano

Receptet kommer från boken Mitt goda Toscana (Nordsteds)

Ingredienser

portioner
  • 3 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 schalottenlök
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 stjälkar stjälkselleri
  • 4 plommontomater
  • 1 chili, röd
  • 1 blomkål, litet huvud
  • 0,5 dl olivolja (Castel di Lego eller annan jungfruolja)
  • 100 g spenat
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och potatis.
  2. Skala och skiva den gula löken.
  3. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
  4. Skär selleristjälkarna i 3 cm långa bitar.
  5. Tärna tomaterna.
  6. Dela chilin i 4 delar och avlägsna kärnhuvudet.
  7. Skär blomkålen i buketter.
  8. Stek försiktigt lök och vitlök i 1 dl olja i en stekgryta.
  9. Tillsätt morötter, potatis, selleri och tomater.
  10. Täck med vatten och koka på svag värme ca 1 timme.
  11. Tillsätt blomkål och chili i soppan, smaka av med salt och peppar.
  12. Koka ytterligare 10 minuter.
  13. Tillsätt spenat strax innan servering. Avsluta med att ringla resterande olja
  14. över soppan.