Toskansk bönsoppa

3 röster
4

Toskansk bönsoppa är en klassiker på hemmaplan.

Efter maten - en Grappa del Museo, 249 kr (4 solar)

Stefano bjöd även på

Bruschetta

och

Risotto med vit alba tryffel

.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g torkade Soranabönor blötlagda över natten
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 100 g parmaskinka i bit
  • 1 gul lök
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 plommontomater
  • 1 dl jungfruolja (Villa Magra)
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlök.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Tärna plommontomaterna.
  4. Dela på chilin i mitten och ta ur kärnhuset.
  5. Bryn vitlöken och löken i 4 matskedar olja.
  6. Tillsätt bönorna, därefter tomaterna, rosmarinkvisten och parmaskinkan.
  7. Täck med vatten och koka bönorna på svag värme tills de börjar mjukna.
  8. Fyll på med vatten emellanåt, tillsätt då även salt och peppar.
  9. Avsluta med att ringla över resterande olja innan servering.
3 december 2010
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept