Grillad sparris med pesto, sallad, rödbetor och bruschetta

Grillad sparris med pesto, sallad, rödbetor och bruschetta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Grillad sparris med pesto, sallad, rödbetor och bruschetta

14 ingredienser

25 min

Sparris är ofta en efterlängtad primör när våren kommer. Använd så färsk som möjligt, trådigt och träigt är inte kul.

Ingredienser

portioner
  • 16 vita sparrisar
  • 16 gröna sparrisar
  • 1 kruka basilika
  • 8 skivor lantbröd
  • 1 rödbeta
  • 50 g parmesanost, riven
  • 2 dl extra virgin olivolja
  • 1 kruka ekbladssallad
  • 1 ask ärtskott
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • 50 g pinjenötter
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Börja med att skala sparrisen.
  2. Mixa basilikan med 1 deciliter olja, en vitlöksklyfta, parmesanost, pinjenötter och salt.
  3. Grilla sparrisen och brödet, i en grillpanna några minuter i lite smör och olivolja. Brödet tills det får en gyllenbrun, rostad yta och sparrisen tills den känns lite mjuk.
  4. Gnid in vitlök på brödskivorna häll på lite olja och salt.
  5. Blanda en sallad med ärtskott och ekbladssallad, jungfruolja, vinäger, salt och peppar
  6. Skala och skär rödbetan i strimlor, lägg dem i isvatten så att de blir krispiga.
  7. Lägg upp sparrisen på ett fat, smaka av med salt, peppar och lite jungfruolja.
  8. Fördela sparrisen och bruschettan på 4 tallrikar. Ringla lite pesto runt om, häll av vattnet från rödbetsstrimlorna och smaka av de med lite salt, peppar och olja.
  9. Garnera med salladen.