Grillad sparris med pesto, sallad, rödbetor och bruschetta

0 röster
25 min
4
Grillad sparris med pesto, sallad, rödbetor och bruschetta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Sparris är ofta en efterlängtad primör när våren kommer. Använd så färsk som möjligt, trådigt och träigt är inte kul.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 16 vita sparrisar
  • 16 gröna sparrisar
  • 1 kruka basilika
  • 8 skiva lantbröd
  • 1 rödbeta
  • 50 g parmesanost, riven
  • 2 dl extra virgin olivolja
  • 1 kruka ekbladssallad
  • 1 ask ärtskott
  • 2 klyfta vitlök, skalade
  • 50 g pinjenötter
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt
  • vitpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med att skala sparrisen.
  2. Mixa basilikan med 1 deciliter olja, en vitlöksklyfta, parmesanost, pinjenötter och salt.
  3. Grilla sparrisen och brödet, i en grillpanna några minuter i lite smör och olivolja. Brödet tills det får en gyllenbrun, rostad yta och sparrisen tills den känns lite mjuk.
  4. Gnid in vitlök på brödskivorna häll på lite olja och salt.
  5. Blanda en sallad med ärtskott och ekbladssallad, jungfruolja, vinäger, salt och peppar
  6. Skala och skär rödbetan i strimlor, lägg dem i isvatten så att de blir krispiga.
  7. Lägg upp sparrisen på ett fat, smaka av med salt, peppar och lite jungfruolja.
  8. Fördela sparrisen och bruschettan på 4 tallrikar. Ringla lite pesto runt om, häll av vattnet från rödbetsstrimlorna och smaka av de med lite salt, peppar och olja.
  9. Garnera med salladen.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...