Ostig pastasås med broccoli och parmesanost.
Pappardelle con gorgonzola e broccoli
Du behöver
- 250 g pasta-pappardelle
- 1 st broccolihuvud (200 g utan stjälk)
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- 100 g gorgonzola
- 50 g riven parmesanost, Grana Padano
- olivolja, jungfruolja
- 1 msk smör
- salt och peppar
Gör så här
- Skär broccolin i små buketter. Blanchera broccolibuketterna genom att förvälla dem snabbt i kokande vatten och kyl dem sedan hastigt i isbad. Koka pastan i saltat vatten.
- Hetta upp olivolja i en panna, salta och peppra den förvällda broccolin och stek den tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan i hälften av oljan. Ställ åt sidan.
- Värm resten av oljan med 1 msk smör och smält gorgonzolan i den. Blanda den väl avrunna pastan med gorgonzolasåsen och parmesanost. Fördela pastan på fyra varma djupa tallrikar och toppa med
- Broccolibuketterna. Servera genast.
7 januari 2009