Pappardelle con gorgonzola e broccoli

Ostig pastasås med broccoli och parmesanost.

7 januari 2009
4

Du behöver

  • 250 g pasta-pappardelle
  • 1 st broccolihuvud (200 g utan stjälk)
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 100 g gorgonzola
  • 50 g riven parmesanost, Grana Padano
  • olivolja, jungfruolja
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär broccolin i små buketter. Blanchera broccolibuketterna genom att förvälla dem snabbt i kokande vatten och kyl dem sedan hastigt i isbad. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Hetta upp olivolja i en panna, salta och peppra den förvällda broccolin och stek den tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan i hälften av oljan. Ställ åt sidan.
  3. Värm resten av oljan med 1 msk smör och smält gorgonzolan i den. Blanda den väl avrunna pastan med gorgonzolasåsen och parmesanost. Fördela pastan på fyra varma djupa tallrikar och toppa med
  4. Broccolibuketterna. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Sponsrat innehåll

Fler goda recept