Blåmusslor i het tomat

Stefano_Catenacci_recept

Blåmusslor i het tomat

10 ingredienser

Blåmusslor, här serverade i het tomat - vilken dröm!

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 1 förp tomater 250 g häll av tomatvattnet och hacka tomaterna
  • 1 stjälkselleristång, skuren i tärningar
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 1 msk färsk bladpersilja, strimlad
  • 1 tsk torkad chilifrukt
  • salt

Gör så här

  1. Värm olja i en kastrull. Häll i vitlök, schalottenlök, stjälkselleri, därefter musslorna.
  2. Slå på vinet, därefter tomaterna, lägg på ett lock och låt koka i 5 min.
  3. Tillsätt därefter chili, smaka av med salt och avsluta med persilja.