• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Burrata con bruschetta

Burrata con bruschetta
Foto: Joel Wåréus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Burrata con bruschetta

6 steg att laga

9 ingredienser

Mozzarella med vitlöksbröd och tomater. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

Se fler recept ur boken

Stefanos Italia


Ingredienser

  • 4 burrata, ca 110 g styck
  • 1 ask miniplommontomater
  • 50 g rucolasallad
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 4 skiva bondbröd
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Dela tomaterna och blanda dem med hälften av oljan, salt, peppar och rucolasallad.
  2. Grilla brödet och gnugga sedan ytan med vitlöksklyftan.
  3. Salta, peppra och droppa lite olja på bröden.
  4. Lägg upp burratan på tallrikar med tomatsalladen bredvid.
  5. Lägg ett bröd på varje tallrik och strö lite flingsalt på brödet.
  6. Strö lite svartpeppar på burratan och avsluta med att ringla över olja.