Rabarberpaj med kardemummaglass

2 röster

En rabarberpaj med salt crumble och kardemummaglass. Sött, salt, syrligt.

Vad gör jag med alla äggvitor som blir över? Här är ett par tips:

Macarons i flera smaker


Mousserande fläderblomssorbet


Sega maränger


Visa mer

Du behöver

Rabarberkompott

  • 500 g rabarber
  • 125 g grenadine
  • 1 st vaniljstång
  • 100 g socker
  • 50 g citronjuice

Salt crumble

  • 100 g smör
  • 100 g mandelmjöl
  • 100 g mjöl
  • 100 g socker
  • 4 g salt

Kardemummaglass

  • 30 g grön kardemumma
  • 500 g grädde
  • 500 g mjölk
  • 300 g socker
  • 250 g äggula (ca 14 st)
  • 1 st gelatinblad, blötlagt

Gör så här

  1. Kompott
    Skala och dela rabarbern i bitar.
  2. Dela vaniljstången på längden skrapa ur fröna.
  3. Koka ihop allt tills rabarbern är mosig och färdig, ca fem minuter.
  4. Salt crumble
    Blanda ihop alla ingredienser.
  5. Glass
    Koka upp grädde, mjölk, kardemumma och hälften av sockret.
  6. Blanda resten av sockret med äggula.
  7. Vänd sedan ned det i den kokande grädden.
  8. Värm till 83 grader.
  9. Sila och tillsätt gelatinbladet.
  10. Kyl ned i isbad och kör glassmeten i glassmaskin.
  11. Montering
    Fördela rabarberkompotten i ugnsformar.
  12. Strö över crumble och baka av i ugn tills den får en gyllenbrun färg.
14 maj 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept