Albapannacotta

En dessert som tar tid, men som också smakar otroligt gott.

19 november 2009

Du behöver

  • 500 g grädde
  • 100 g socker
  • 0,5 st vaniljstång
  • 2 st gelantinblad
  • 5 g albatryffelolja

Äppelkräm

  • 250 g äppelsaft färskpressad
  • 50 g honung
  • 3,5 g gellan gum
  • 2 g salt

Hasselnötskaka

  • 30 g hasselnötter
  • 120 g äggula
  • 145 g socker
  • 180 g äggvita
  • 75 g mjöl

Äppelpuré

  • 400 g äppelpuré
  • 260 g sockerlag 50/50
  • 50 g citronsaft
  • 0,5 st gelantinblad

Hasselnötsring

  • 240 g fondant
  • 160 g glykos
  • 160 g vit choklad
  • 120 g hasselnötter, mixade

Gör så här

  1. Albapannacotta: Koka upp grädde, vanilj, socker. Ha sedan i gelantinet och oljan. Fyll upp i formar. Rulla sedan pannacottan i torkade äpplen.
  2. Äppelkräm: Koka dessa till en kräm. Mixa och passera.
  3. Hasselnötskaka: Mixa allt och fyll upp i siphon. Ladda med tre patroner och vila i 12 timmar. Spritsa sedan smeten i plastglass och mikra. Torka sedan i dehydratorskåp.
  4. Äppelpuré: Smält gelantinet och blanda i. Kör sedan sorbeten i glassmaskin.
  5. Hasselnötsring: Koka fondat och glykos till 160 grader.
  6. Smält chokladen och häll den tillsammans med hasselnötterna i en robocope. Häll sedan på karamellen och mixa tlll en slät smet. Häll ut smeten på silipat och kavla den tunn. Skär och forma ringar.
Kommentera receptet

Fler goda recept