Carpaccio med friterade kronärtskockor

4 röster
20 min + 2 h
4

Lyxig förrätt med tunt skivad kofilé, friterade kronärtskockor, rosmarindressing och parmesanchips. Köttet ska frysas i två timmar men därefter går det snabbt att laga!

Steg för steg: I videoklippet kan du se hur de lagade rätten!

Visa mer
20 min + 2 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g svensk kofilé
  • 2 små kronärtskockor
  • 150 g parmesanost
  • 1 msk rosmarin, hackad
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 dl extra jungfruolja
  • 1 stjälk selleri, skalad och skuren i tunna skivor
  • 1 citron
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja till fritering

Gör så här

  1. Frys kofilén i 2 timmar.
  2. Riv parmesanen, strö den på en silpatmatta på en plåt, ställ in i ugn på 170 grader och låt det få en gyllenbrun färg, ta ut plåten, låt osten kallna och bryt sedan till små chips.
  3. Blanda jungfruoljan med balsamico och rosmarin.
  4. Ansa kronärtskockorna, skiva de tunt på en mandolin, lägg dem sedan i en skål med kallt vatten och saften från citronen.
  5. Värm rapsolja till 165 grader. Häll av kronärtskocksskivorna, torka dem med en handduk och fritera de gyllenbruna i oljan. Lyft ur de ur oljan med en frityrslev och lägg de på en plåt med hushållspapper så att överflödig olja får rinna av. Strö lite salt över dem.
  6. Skiva filén i tunna skivor och fördela på tallrikar.
  7. Strö över selleri, pamesanchips, salt, svartpeppar, ringla över rosmarindressingen och avsluta med de friterade kronärtskockorna.
7 april 2014

Laddar fler recept