Tiramisù

Tiramisù
Foto: Joel Wåréus

Tiramisù är en italiensk färskostdessert med marsalavin och espressokaffe. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

11 oktober 2011
4

Du behöver

  • 500 g mascarponeost
  • 16 st savoiardikex
  • 150 g strösocker
  • 5 st ägg, gulor och vitor separerade
  • 2 dl marsalavin
  • 2 dl espressokaffe
  • kakao

Gör så här

  1. Vispa äggulor och strösocker poröst.
  2. Tillsätt därefter mascarponeosten och vispa i ytterligare 3 minuter.
  3. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i mascarponekrämen.
  4. Blanda kaffe med marsalavin.
  5. Doppa kexen i blandningen, två åt gången.
  6. Varva de doppade kexen med mascarponekräm i portionsglas, till exempel martiniglas.
  7. Varva två lager kräm och två lager kex, avsluta med mascarponekräm.
  8. Strö över lite kakao som avslutning.
Visa mer
Kommentera receptet
Sponsrat innehåll

Fler goda recept