Varmrökt regnbåge med spenat- och kantarellsås

6 röster
25 min
6

Regnbåge känns alltid festligt att äta. Servera med en underbart gräddig och snabbgjord spenat- och kantarellsås med portvin så kan det inte bli bättre.

Visa mer
25 min
6
6 portioner

Du behöver

  • 450 g varmrökt regnbågsfilé
  • 300 g färska kantareller
  • 200 g färsk spenat
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 10,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl portvin
  • 10,5 dl crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 finhackad rödlök till garnering, ev

Gör så här

  1. Ta bort eventuellt skinn från laxen. Dela den i 6 stycken portionsbitar.
  2. Putsa kantarellerna och hacka spenaten grovt. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i smör tillsammans med svampen utan att de tar färg. Pudra över mjölet och vänd runt.
  3. Häll sedan på grädden och portvinet. Låt allt koka en stund. Tillsätt crème fraîchen och smaka av med salt och peppar. Avsluta med att lägga ner spenaten i såsen strax före servering.
  4. Lägg upp spenat- och kantarellsåsen på varma tallrikar. Placera fisken ovanpå. Garnera eventuellt med finhackad rödlök. Servera gärna med kokt potatis.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept