Smarrig smörgåstårta

0 röster
30 min
4
Smarrig smorgastarta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En riktigt fräsch smörgåstårta med soltorkade tomater, kronärtskockor och parmaskinka.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 landgångsbröd
  • 0,5 dl parmesanost
  • 0,5 förp keso
  • 15 svarta oliver
  • 4 körsbärstomater
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 6 kronärtskocksbottnar (på burk)
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 soltorkade tomater
  • 0,5 förp kesella
  • 0,5 tub majonnäs
  • 6 skivor coppaskinka, eller parmaskinka.
  • 1 kruka basilika
  • 6 skivor salami
  • 6 Salladsblad av valfri sort
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Halvera körsbärstomaterna.
  2. Mixa kronärtskockorna, vitlök, olivolja och parmesan med en stavmixer. Bred på första brödskivan.
  3. Hacka oliverna och blanda med keso, salt och peppar. Bred på andra lagret.
  4. Strimla salamin, tomaterna och basilikan och blanda med kesella och majonnäs. Bred på tredje lagret.
  5. Stryk ett tunt lager majonnäs över sista brödskivan och runt tårtan.
  6. Garnera med salladsblad, färska örter, skinka, oliver och överblivna kronärtskockor.
  7. Ät med sked och njut.
8 maj 2009

Laddar fler recept