Kanapé - apelsingravad lax

0 röster

Apelsingravad lax med jordärtskockskräm på crostini, en av Stefans tre kanapéer. När du ändå gravar lax, gör 500 gram eller mer på en gång.

Visa mer

Du behöver

Gravad lax

  • 500 g laxfilé
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • apelsinskal
  • 1,5 tsk peppar
  • 0,5 dl dill, grovhackad

Jordärtskockscrème

  • 250 g jordärtskocka, skalad
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 citron, rivet skal
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Crostini

  • formfranska
  • olivolja
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Gravad lax
    Gnid in laxen med allt och låt stå i ett dygn i kylen.
  2. Jordärtskockscrème
    Koka skockan mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Låt rinna av och mixa med crème fraiche.
  4. Smaka av med citron, salt och peppar.
  5. Crostini
    Sätt ugnen på 150 grader.
  6. Stansat ut rundlar i bröder.
  7. Pensla med olivolja.
  8. Kör i ugn 10-15 minuter.
  9. Vid servering
    Skär laxen i tunna skivor och lägg på crostinin.
  10. Toppa med jordärtskockscrèmen och avsluta med klippt smörgåskrasse.
31 mars 2011

Laddar fler recept