Club Sandwich med tryffelcrème

Club Sandwich
Foto: Stefan Superti

Club Sandwich med tryffelcrème

Av: Stefan Superti

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

40 m

Club Sandwich från Hotel Diplomat! I den här varianten av Club Sandwich varvas kyckling, bacon och tryffelcrème!

**Vintips från Jens Dolk
**2459 Torres Gran ViñaSol Chardonnay 2009, Spanien

Visst kan man dricka rött till en Club Sandwich – men jag tänker på vitt. Dock en som i detta fall smakrik chardonnay med äppeltoner och smörig fatkaraktär. 

Afternoon tea med Stefan
Scones med tillbehör
Club Sandwich
Minidonuts med äppelsorbet

Tre kanapéer
Apelsingravad lax
Anklever med sultanrussin
Skagen med löjrom

Ingredienser

portioner

Sandwich

  • 12 skivor levainbröd, tunna skivor
  • smör, till stekning
  • 2 kycklingbröst (gärna frigående kycklingar)
  • 2 avokador
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 romansallad
  • 8 skivor bacon, stekta

Tryffelcrème

  • 2 dl färskost
  • ca 3 droppar tryffelolja
  • 0,5 citron, saften
  • 1 msk gräslök, hackad
  • smörpapper
  • spett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Börja med kycklingen. Salta och peppra och stek i ugnen tills 66 graders innertemperatur. Skiva kycklingen i tunna skivor.
  3. Stek baconet, skär grönsakerna och avokadon, stek brödskivorna i smör och blanda ihop tryffelkrämen.
  4. Bre tryffelcrèmen på brödskivorna och lägg grönsakerna på det undre brödet. På nästa bröd lägger du kyckling och bacon. Lägg på den sista brödskiva och klä in i smörpapper som ett fint litet paket. Dela smörgåsarna i mitten och ställ på varandra. Tryck igenom ett spett och servera.