Tonsfisklåda

Tonsfisklåda
Foto: Jens Nordström

Tonsfisklåda

Av: Stefan Persson

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

Snabbt och superenkelt, helt enkelt.

Här hittar du Stefans Rabarberpaj.

Ingredienser

portioner
  • 3 förp tonfisk i vatten
  • 1 kg fast potatis
  • 6 dl hollandaisesås
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skala, skiva och koka potatisen.
  2. Gör hollandaisesåsen enligt paketets anvisningar (eller köp färdig på burk alternativt gör din egen), häll i dillen.
  3. Häll vattnet av tonfisken.
  4. Tag en hög ugnsfast form. Lägg lite sås i botten, hälften av potatisen ovanpå, smula över tonfisken, lägg på mer sås, resten av potatisen och den sista såsen överst.
  5. Lagas mitt i ugnen 175 grader i ca 10 minuter.
  6. Serveras med en stor klyfta citron som kramas över den färdiga rätten och såklart en god och nyttig sallad till detta.