Entrecôte med fruktchutney och rostad potatis

0 röster
45 min
4

Koka ihop en egen fruktchutney och servera den varm till entrecôten och den ugnsrostade potatisen!

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte
  • smör till stekning

Fruktchutney:

  • 2 msk strösocker
  • 2 dl drickfärdig äpplejuice
  • 1 msk vinäger
  • 1 finhackad gul lök
  • 0,5 finstrimlad chilifrukt
  • 1 dl tärnad ananas
  • 1 dl tärnat äpple
  • maizenaredning
  • salt
  • peppar

Rostad potatis:

  • 4 bakpotatisar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 timjankvistar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek entrecôten på bägge sidor till önskad stekgrad. Salta och peppra.
  2. Fruktchutney: Hetta upp en liten rostfri kastrull med sockret i. Låt sockret bli gyllene. Slå i juicen och koka upp så att sockret löser sig.
  3. Lägg i vinäger, gul lök, chili och ananastärningar. Låt koka upp och sedan sjuda tills ananasen blir mjuk och cirka 1 1/2 dl vätska återstår. Lägg i äppletärningar och red av med maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rostad potatis: Slå oljan i en ugnssäker form. Dela vitlöksklyftorna på längden och lägg dem i oljan. Strö i timjan och sätt in formen i ugnen på 200 grader.
  5. Dela snabbt potatisarna i klyftor och låt dem baka i ugnen i oljan cirka 10 minuter. Ta ut och rör om i potatisen. Låt sedan baka i ytterligare 10 minuter. Ta ut och blanda om igen. Fortsätt tills potatisen får en gyllene färg och blir genombakad. Salta och peppra.
11 februari 2008

laddar fler recept

Laddar fler recept