Kalops

Stefan Karlsson
Stefan Karlsson

Kalops

11 ingredienser

1h 10 min

En riktig klassiker där nötkött får koka länge tillsammans med lök, morötter, lagerblad, kryddpeppar och nejlikor. Servera med rödbetor.

Ingredienser

portioner
  • 500 g högrev
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 5 lagerblad
  • 1 msk malen kryddpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk nejlika
  • rödbetsspad
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk buljong
  • majsstärkelse

Gör så här

  1. Skär ned köttet i mindre bitar för att korta koktiden.
  2. Bryn köttet i en varm panna med smör.
  3. Skär ned morot och lök i lagom stora bitar, cirka 2-3 centimeter i diameter. Fräs grönsakerna i en rymlig kastrull med lite smör.
  4. Tillsätt lagerblad, timjan, kryddpeppar och tomatpuré. Låt fräsa med lite.
  5. Häll över köttet i kastrullen och täck med vatten. Tillsätt buljong och nejlika och låt puttra på låg värme i cirka 50 minuter.
  6. Sila av buljongen och häll den i en kastrull. Plocka bort lagerbladen.
  7. Smaka av buljongen med rödbetsspad, kryddpeppar, salt och peppar.
  8. Red med maizena tills den blir lätt simmig och lägg i grönsaker och kött. Rör om och låt koka upp.
  9. Servera kalopsen med persilja och rödbetor.