Kalops
Kalops
11 ingredienser
1h 10 min
En riktig klassiker där nötkött får koka länge tillsammans med lök, morötter, lagerblad, kryddpeppar och nejlikor. Servera med rödbetor.
Ingredienser
- 500 g högrev
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- 5 lagerblad
- 1 msk malen kryddpeppar
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk nejlika
- rödbetsspad
- 1 msk tomatpuré
- 3 msk buljong
- majsstärkelse
Gör så här
- Skär ned köttet i mindre bitar för att korta koktiden.
- Bryn köttet i en varm panna med smör.
- Skär ned morot och lök i lagom stora bitar, cirka 2-3 centimeter i diameter. Fräs grönsakerna i en rymlig kastrull med lite smör.
- Tillsätt lagerblad, timjan, kryddpeppar och tomatpuré. Låt fräsa med lite.
- Häll över köttet i kastrullen och täck med vatten. Tillsätt buljong och nejlika och låt puttra på låg värme i cirka 50 minuter.
- Sila av buljongen och häll den i en kastrull. Plocka bort lagerbladen.
- Smaka av buljongen med rödbetsspad, kryddpeppar, salt och peppar.
- Red med maizena tills den blir lätt simmig och lägg i grönsaker och kött. Rör om och låt koka upp.
- Servera kalopsen med persilja och rödbetor.