Malmskillnadsgatans Jambalaya

2 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Mannagrynsplättar:

  • 0,5 dl mannagryn
  • 3 dl gräddmjölk
  • 2 ägg
  • salt och nymalen vitpeppar
  • lite smör att steka i

Grönsaksragu:

  • 2 cabanossenkorvar, skivade
  • 1 rödlök, strimlad
  • 12 champinjoner, i klyftor
  • 2 kvisttomater, i klyftor och urkärnade
  • 1 endivesalladshuvud
  • 1 knippe färsk basilika, strimlad
  • olivolja att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar

Torsk med tillbehör:

  • 600 g benfri torskfilé
  • lite smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 förp cantadouost med pepparrotssmak
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • 1 msk mynta, finstrimlad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mannagrynsplättar: Låt mannagrynen svälla en stund i gräddmjölken. Vispa i äggen och salta och peppra. Grädda 8 plättar i lite smör, håll varma.
  2. Grönsaksragu: Förväll endiven i lättsaltat vatten 3 gånger och byt vatten varje gång för att få bort beskheten. Fräs korv, lök, champinjoner, tomater och endive i lite olivolja. Salta och peppra och vänd ner basilikan.
  3. Torsk med tillbehör: Salta och peppra torskfiléerna och stek dem i lite smör. Gör en örtsås av matlagningsyoghurt och mynta. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Vid serveringen, lägg 2 plättar på varje tallrik, därpå grönsaksragu och fisk. Ringla örtsåsen runt och toppa med en sked cantadouost och ett basilikablad.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...