Honungsglacerad fläskfilé med ugnsbakad potatis

15 november 2007
4

Du behöver

  • 4 st fläskfilébitar à 100-150 g
  • smör eller margarin till stekning
  • 4 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 4 st bakpotatisar
  • 1 msk smör
  • 1 st rödlök i strimlor
  • 1 tsk vinäger
  • blandade grönsaker, t ex morotsslantar sockerärter, haricots verts
  • 4 msk matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Bryn fläskfiléerna i matfett. Pensla dem med honung och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn i 175°C, ca 20 minuter eller tills de är genomstekta.
  2. Skiva bakpotatisarna tunt. Fördela dem på en smord plåt och baka dem i ugnen ca 15 minuter eller tills de är genomstekta och gyllenbruna.
  3. Hetta upp en kastrull och lägg i matfett och strimlad rödlök. Häll i vinäger och grönsaker. Börja med den grönsak som har längst tillagningstid, t ex morotsslantarna. Tillsätt haricots verts och sockerärter när morotsslantarna är nästan mjuka.
  4. Fördela potatisskivorna på tallrikar och lägg på grönsaker och fläskfilé. Servera med matlagningsyoghurten.
Kommentera receptet

Fler goda recept