Vitchokladcheesecake med sorbet på råmixad rabarber

0 röster
6
Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 225 g vit choklad
  • 225 g Philadelfiaost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 ägg
  • Fina smulor av Didgestivekex
  • Sockerlag:
  • 0,5 l vatten
  • 0,5 l socker
  • 100 g glykos
  • 0,5 l rabarber, skurna
  • 4 dl sockerlag
  • 0,5 citron - saft av
  • 1,5 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vatten
  • 3 dl rabarber, skurna
  • 12 jordgubbar

Gör så här

  1. Smält choklad, ost och vispgrädde i en kastrull. Låt svalna något och rör i äggen. Fördela smeten i portionsformar och baka i 100° ugn tills smeten precis stannar. Tag ut och låt svalna. Vid servering fördelas kexsmulorna på cheescaken.
  2. Mixa rabarbern med sockerlag i blendermixer till slät konsistens. Sila genom finmaskig sil och smaka av med citronsaften. Kör till sorbet- konsistens i glassmaskin.
  3. Karamellisera sockret i en ren kastrull. Slå på vattnet . Dela vaniljstången på längden och lägg i den. Låt koka upp så att sockret löser sig och det blir sött. Lägg i den snyggt skurna rabarbern och låt koka upp. Lyft rabarbern ur lagen och låt svalna var för sig. När bägge är kalla läggs rabarbern tillbaka. Dela jordgubbarna i fyra bitar och lägg dem i lagen. Fördela frukterna i portionsformar. Kula eller skeda sorbeten och lägg dem på frukten.
15 november 2007

Laddar fler recept