Svensk Caesarsallad med kyckling

0 röster
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • olivolja
  • 1 förp krutonger
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grovt riven lagrad prästost
  • 4 fint hackade matjessillbitar
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 strimlad rödlök
  • 4 romansalladshuvuden eller 1 isbergssalladshuvud
  • 0,5 gurka i små kuber
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen färdig i olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda olivolja, vinäger, prästost, matjessill och vitlök direkt i en stor salladsskål. Smaka av med salt och peppar. Skiva ner kycklingen ljummen i dressingen. Låt dra i några minuter. Skär ned salladen i grova bitar.
  3. Vid servering vänds rödlök, sallad, gurka och krutonger i.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept