Svensk Caesarsallad med kyckling

0 röster
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • olivolja
  • 1 pkt krutonger
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grovt riven lagrad prästost
  • 4 st fint hackade matjessillbitar
  • 1 st liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 st strimlad rödlök
  • 4 st romansalladshuvuden eller 1 isbergssalladshuvud
  • 0,5 st gurka i små kuber
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen färdig i olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda olivolja, vinäger, prästost, matjessill och vitlök direkt i en stor salladsskål. Smaka av med salt och peppar. Skiva ner kycklingen ljummen i dressingen. Låt dra i några minuter. Skär ned salladen i grova bitar.
  3. Vid servering vänds rödlök, sallad, gurka och krutonger i.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept