Spenat och prästost fritata med kallrökt lax och tomatsallad

15 november 2007
4

Du behöver

FRITATA:

  • 100 gr färsk spenat
  • 4 st vårlökar i skivor
  • 8 st små, kokta färskpotatisar
  • 4 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl riven prästost
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • 400 gr Kallrökt lax i skivor
  • 4 st skållade, skalade och urkärnade tomater
  • 1 st fint hackad vårlök
  • 0,5 tsk tomatpuré
  • 1 msk vit vinäger
  • 6 msk olja
  • salt och peppar
  • Sallad och örter att garnera med

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör samt spenat, potatisen skuren i skivor och vårlöken. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman ägg och grädde. Slå på omelett smeten när allt i pannan har blivigt varmt. Låt steka tills den är genomstekt. Serveras ljummen till laxen.
  2. Skär laxen i skivor.
  3. Hacka tomaten och blanda den med fint skuren vårlök, vinäger, tomatpuré och olja. Smaka av med salt och peppar. Garnera med en mixad sallad.
Kommentera receptet

Fler goda recept