Spenat och prästost fritata med kallrökt lax och tomatsallad

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

FRITATA:

  • 100 g färsk spenat
  • 4 vårlökar i skivor
  • 8 små, kokta färskpotatisar
  • 4 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl riven prästost
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • 400 g Kallrökt lax i skivor
  • 4 skållade, skalade och urkärnade tomater
  • 1 fint hackad vårlök
  • 0,5 tsk tomatpuré
  • 1 msk vit vinäger
  • 6 msk olja
  • salt och peppar
  • Sallad och örter att garnera med

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör samt spenat, potatisen skuren i skivor och vårlöken. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman ägg och grädde. Slå på omelett smeten när allt i pannan har blivigt varmt. Låt steka tills den är genomstekt. Serveras ljummen till laxen.
  2. Skär laxen i skivor.
  3. Hacka tomaten och blanda den med fint skuren vårlök, vinäger, tomatpuré och olja. Smaka av med salt och peppar. Garnera med en mixad sallad.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept