Pannbiffar med glaserad lök och saltgurka

Stefan Karlsson

Pannbiffar med glaserad lök och saltgurka

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 500 g färs (hälften fläskfärs och hälften blandfärs)
  • 1 ägg
  • 2 gula lökar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • flytande kalvbuljong
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk torkad mald nejlika
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk torkad mald ingefära
  • 1 tsk lökpulver
  • strösocker
  • saltgurka

Gör så här

  1. Lägg färsen i en bunke. Riv ned en skalad lök med rivjärn och tillsätt ägg. Rör om.
  2. Tillsätt grädde, en skvätt fond och kallt vatten. Rör om tills det tjocknar.
  3. Krydda med nejlika, kryddpeppar, ingefära, lökpulver, salt och peppar. Avsluta med ströbröd och rör om.
  4. Gör ett stekprov och smaka.
  5. Skiva den andra gula löken.
  6. Forma små pannbiffar och stek i smör.
  7. Stek löken. Sockra lite och tillsätt en skvätt fond. Och vips blir löken fint glaserad.
  8. Servera pannbiffarna med stekt lök och saltgurka.