Ört- och tomatrisotto med räkor

0 röster
4

Du behöver

  • 6 dl kallt, kokt avorioris
  • 1 fint hackad gul lök
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk smör
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 4 tomater, urkärnade
  • 0,5 knippe skuren gräslök
  • 6 basilikakronor
  • 30 skalade räkor

Gör så här

  1. Hetta upp en rostfri kastrull och lägg i smör. Fräs den hackade gula löken i smöret utan att den får färg. Lägg i riset och blanda runt. Lägg sedan i buljongtärning, vatten och vinäger. Låt koka ihop något. Rör i osten och lite smör så att risotton får en krämig konsistens. Tärna grovt ner köttet från tomaterna och vänd i det och räkorna.
  2. Vid servering vänds örterna i och risotton smakas av med salt och peppar. Ät risotton helt nylagad.
15 november 2007

Laddar fler recept