Kycklinglår med kålpotatis

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • 0,5 vitkålshuvud i små bitar
  • 1 gul lök i strimlor
  • 8 potatisar i skivor
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 dl öl
  • 4 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 knippe fint hackad gräslök
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Bryn låren i smör i en stekpanna så att de får färg runt om. Koka upp vatten med vitkål, potatis, lagerblad, timjan, öl och buljongtärningar. Lägg de brynta låren på toppen av kål och potatis och sätt på ett lock. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 20 minuter eller tills låren är genomkokta och potatisen mjuk. Smaka av buljongen med salt och peppar. Vänd sist i gräslöken. Servera i djup tallrik med låret på toppen.
15 november 2007

Laddar fler recept