Fläskfilé Bolognese
Fläskfilé Bolognese
Ingredienser
- 600 g fläskfilé
- 0,5 dl olivolja
- 2 morötter, i små tärningar
- 1 gul lök, hackad
- 0,25 stjälkselleri, i små tärningar
- 2 klyftor vitlök, fint hackade
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl rött vin
- 4 msk kalvfond
- 1 tetra krossade tomater
- salvia
- timjan
Gör så här
- Dela fläskfilén i 8 medaljonger à 75 g.
- Bryn fläskfilén i en stekpannan med olivoljan.
- Lyft upp medaljongerna och lägg i alla hackade grönsaker och låt dem fräsa med tomatpurén utan att det tar färg.
- Slå på vinet och kalvfonden och låt det sjuda in i grönsakerna.
- Slå i den krossade tomaten och lägg i de brynta medaljongerna samt salvia och timjan.
- Låt sjuda i ca 5 min.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Serveras med pasta eller ris.