En försmak av sommaren

1 röst
20 min + 1 h
4

Stefan från Hudiksvall bjuder på en somrig dessert.

Dryck
7787 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco, Piemonte, Italien 70 :-
Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten med smak av päron och äpple gifter sig strålande med sötman och fetman ifrån gräddkrämen. Syran i vinet gifter sig fint med syrligheten från jordgubbana och limen. 
 

Visa mer
20 min + 1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 liter jordgubbar
  • 4 st lime
  • 0,5 dl färsk basilika, hackad
  • 1 dl råsocker

Råkräm

  • 1 dl socker
  • 5 st äggulor
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl grädde

Gör så här

  1. Skär ner jordgubbarna i lagom små bitar i en skål.
  2. Hacka basilikan fint och häv ner i skålen, rör om.
  3. Använd den finaste sidan av rivjärnet till att riva ner skalet från alla fyra lime, ner i "jordgubbsskålen".
  4. Skär sedan limen i halvor och pressa ur all limesaft ner i blandningen.
  5. Rör i råsocker, rör om och ställ i kylen i cirka 1 timme.
  6. Råkräm
    Vispa ihop ägg och socker i en egen skål tills det blir poröst.
  7. Ta en ny skål och vispa grädde och vaniljsocker för sig.
  8. Rör nu samman allt i samma bunke.
  9. Servera i portionsskålar eller i större glas.
  10. Jordgubbar och lag i botten, krämen överst.
  11. Som garnering lägger du på en liten klick av jordgubbsblandningen och river lime skal och vitchoklad över, toppa med en liten kvist/blad basilika.
30 maj 2013

Fler goda recept