Sriracha-chimichurri

Sriracha-chimichurri

10 ingredienser

15 m

Chimichurri är en smakrik sås tillika marinad med ursprung i Sydamerika. Sriracha är en vitlöksdoftande chilisås med ursprung i Asien, här använder vi en sort som också innehåller den röda pepparsåsen från TABASCO®. Tillsammans blir det en smått otrolig blandning.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco_produktbild_04

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1,5 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 0,5 limefrukt, finrivet skal och färskpressad juice
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 tsk Maldon havssalt

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Finhacka persiljan.
  2. Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Låt gärna stå minst 30 minuter före servering så att smakerna hinner ”sätta sig”.
  3. Servera sriracha-chimichurrin till grillat kött, grillad kyckling eller lax.
TIPS!
Tips från Tabasco!
Klassisk lasagne med béchamelsås

Tips från Tabasco!

Fler smakrika recept med Tabasco hittar du här

Läs mer