Squash med provensalsk fyllning

Squash med provensalsk fyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Squash med provensalsk fyllning

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 zucchini

Fyllning:

  • 1 gul lök, i små klyftor
  • 3 tomater, skållade och skalade
  • 150 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1-2 msk ströbröd
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • ost, riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela squashen på längden. Gröp ur kärnorna. Salta över och lägg dem upp och ned på papper 20 min.
  2. Torka av saltet. Lägg squashen i ugnsform.
  3. Fräs färsen i olja och smula den. Blanda med övriga ingredienser utom ströbröd ost och koka sakta 15 min.
  4. Fyll squashen, strö på ost och ströbröd och gratinera ca 20 min.