Spenat- och ostfyllda smördegsknyten

KNORR Spenat och Ostfyllda Smördegsknyten
Foto: Knorr

Spenat- och ostfyllda smördegsknyten

11 ingredienser

50 min

Smördegsknyten kan varieras med olika fyllningar och ätas både som middag och tilltugg. Här är de fullproppade med spenat och ost. Ett perfekt recept som lyxar till vardagen!

Knorr tipsar!
Knorr Rich Vegan Vegetable Fond

Knorr tipsar!

Förenkla din matlagning med fond från Knorr. Hitta alla smaker och priser här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olja
  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 1 tsk honung
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 250 g babyspenat, färsk
  • 1 msk Knorr Rich Vegetable Vegan Fond
  • 100 g cheddarost (eller prästost)
  • 1 förp smördeg
  • 1 ägg, vispat
  • 1 tsk malen svartpeppar

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 185°. Fodra en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och honung på låg värme i ca 5 minuter, rör om ibland. Krydda med salt och peppar och fortsätt steka ytterligare 5-10 minuter tills löken är gyllene och karamelliserad.
  3. Tillsätt spenat, vitlök, timjan och fräs i ytterligare någon minut.
  4. Ta bort från värmen, tillsätt Knorr Rich fond och rör runt. Rör i cheddarosten och ställ åt sidan.
  5. Lägg smördegen platt på en mjölad yta. Rulla försiktigt ut två smördegsark, så det finns en topp och en botten.
  6. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och placera bottenarket på den. Toppa med spenatröran i fyra högar och lägg på toppen. Pressa ner kanterna så det blir fyra små knyten och dela dem. Gör sedan små snitt i locket så fukten kan komma ut.
  7. Pensla med ägg och grädda i ca 20 min eller tills degen är gyllene och krispig.
  8. Dela upp och servera med en god sallad, eller som tilltugg.
TIPS!
Fler smakrika recept från Knorr!
Knorr Ugnsbakad Kyckling med Citron

Fler smakrika recept från Knorr!

Mustiga grytor, smakrika soppor och härliga one pot-recept!

Läs mer