Spättarulader med mexikansk grönsaksblandning

Spättarulader med mexikansk grönsaksblandning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spättarulader med mexikansk grönsaksblandning

14 ingredienser

Bra vardagsmat som alla i familjen gillar. Välj hur stark du vill ha rätten, beroende på mängd chili. Servera med ris eller potatis och grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rödspättafilé
  • salt
  • 2 msk citron, pressad

Sås:

  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 zucchini, liten
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • fiskbuljongen, från koket
  • 1 krm chilipulver
  • tsk paprikapulver
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Tärna paprika, zucchini, lök och tomat. Fräs i smör eller olja. Krydda med paprika och chili.
  2. Krydda spättafiléerna med salt och pressad citronsaft. Rulla ihop dem och lägg dem i en smord kastrull, slå på fiskbuljongen och koka upp. Låt fisken sjuda tills den är vit rakt igenom, det tar ca 5 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma.
  3. Blanda grönsaker och fiskbuljong och koka ihop i 5 minuter. Slå den varma såsen över fisken.
  4. Servera med potatis och grönsaker.