I samarbete med Frebaco Kvarn

Sparrisrisotto med vitt vin, hasselnötter och brynt smör

11 röster
30 m
4
Frebaco Sparrisrisotto med vitt vin, hasselnötter och brynt smör
Foto: Köket.se

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre.

Frebaco Svenskt Havreris produkt

En svensk variant av risotto på havreris, sparris, vitt vin, parmesan, rostade hasselnötter och brynt smör. Lyxigt, lättlagat och gott till helgen!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • neutral olja, till stekning
  • 4 dl Frebaco Kvarn Svenskt Havreris
  • 2 dl vitt vin (torrt)
  • 1,5 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 5 dl vatten
  • 75 g parmesanost
  • salt
  • peppar
  • 250 g grön sparris
  • 50 g smör, brynt
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • rucolasallad, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlöken och svetta i en stor kastrull eller gryta tillsammans med lite olja. Tillsätt Svenskt havreris och låt stekas med en stund.
  2. Slå över vitt vin och låt koka tillsammans med riset i ca 2 minuter.
  3. Tillsätt vatten och grönsaksfond och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om det kokar bort helt.
  4. Koka under tiden sparrisen al dente.
  5. Riv parmesanosten fint och rör ner i den varma risotton. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär sparrisen i mindre bitar och blanda ner i risotton. Toppa med rostade hasselnötter, rucola och brynt smör.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...