Sparrisrisotto med vitt vin, hasselnötter och brynt smör

28 röster
30 m
4
Frebaco Sparrisrisotto med vitt vin, hasselnötter och brynt smör
Foto: Köket.se

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre.

Frebaco Svenskt Havreris produkt

En svensk variant av risotto på havreris, sparris, vitt vin, parmesan, rostade hasselnötter och brynt smör. Lyxigt, lättlagat och gott till helgen!

30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • neutral olja, till stekning
  • 4 dl Frebaco Kvarn Svenskt Havreris
  • 2 dl vitt vin (torrt)
  • 1,5 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 5 dl vatten
  • 75 g parmesanost
  • salt
  • peppar
  • 250 g grön sparris
  • 50 g smör, brynt
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • rucolasallad, till servering

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlöken och svetta i en stor kastrull eller gryta tillsammans med lite olja. Tillsätt Svenskt havreris och låt stekas med en stund.
  2. Slå över vitt vin och låt koka tillsammans med riset i ca 2 minuter.
  3. Tillsätt vatten och grönsaksfond och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om det kokar bort helt.
  4. Koka under tiden sparrisen al dente.
  5. Riv parmesanosten fint och rör ner i den varma risotton. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär sparrisen i mindre bitar och blanda ner i risotton. Toppa med rostade hasselnötter, rucola och brynt smör.
24 februari 2020