Sparris- och räktoast med gratinerad getost

Sparris- och räktoast med gratinerad getost
Foto: TV4

Sparris- och räktoast med gratinerad getost

Av: Catarina - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

40m

Smörtstekt toast, med vit sparris och räkor, serveras med gratinerad chèvre med tomatmarmelad och valnötter.

Dryckesförslag: Prosecco.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Sparris- och räktoast

  • 4 skivor surdegstoast
  • 1 msk smör
  • 16 bitar vit sparris
  • 32 skalade räkor
  • 2 äggvitor
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 citron
  • 4 dillkvistar
  • 1 avokado
  • ca 4 msk skagenröra

Gratinerad getost

  • 4 skivor chèvre, ca 1,5 cm tjocka
  • 4 tsk honung, flytande
  • 8 msk tomatmarmelad
  • 50 g valnötter
  • crostini

Gör så här

Sparris- och räktoast

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort kanterna på toasten.
  3. Stansa gärna ett hjärta ur varje skiva och stek toasten lätt i smör.
  4. Lägg toasten på en plåt och lägg på 4 sparrisbitar samt 8 skalade räkor per toast.
  5. Vispa 2 äggvitor hårt.
  6. Därefter skall äggvitan kryddas med ett kryddmått cayennepeppar och ett kryddmått salt.
  7. Blanda 2 msk majonnäs tillsammans med de hårt vispade äggvitorna.
  8. Lägg blandningen på toasten och gratinera ca 5–7 minuter.
  9. Skala och skiva avokadon och lägg på tallriken tillsammans med en citronklyfta.
  10. Garnera toasten med en dillkvist och klicka ut en klick skagenröra vid sidan av.

Gratinerad getost

  1. Sätt ungen på 250 grader.
  2. Lägg varje ostskiva i en liten portionsgratinform så alla får varsin liten skål.
  3. Häll över en tsk honung på respektive ostskiva och lägg på några valnötter.
  4. Lägg 2 msk tomatmarmelad runt osten.
  5. Gratinera i 5 minuter.
  6. Serveras direkt med crostinikex.