Sparris- och jordgubbssallad med Limoncellogrädde

6 röster
30 m
4

Vårens och sommarens godaste dessertsallad med sparris, jordgubbar, citron, basilika och vispad grädde smaksatt med limoncello.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 300 g vit sparris
  • socker
  • 300 g jordgubbar
  • 2 citroner
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl vatten
  • 1-2 msk basilika, hackad
  • 2 dl lättvispad grädde
  • Limocello

Gör så här

  1. Koka sparrisen mjuk i vatten tillsammans med lite socker.
  2. Skär sparrisen och gubbarna så att de är nästan lika stora.
  3. Koka saften från citronerna med fröna från en vaniljstång och 0,5 dl vatten. Koka ner till en sirap, kyl ned och tillsätt sedan basilika.
  4. Marinera sparrisen och gubbarna i citronsirapen och servera med lättvispad grädde som är smaksatt med Limoncello
6 april 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept