Spareribs med rabarberchutney och äppelcoleslaw

0 röster
1 h 30 m
4-6
Spareribs med rabarberchutney och äppelcoleslaw
Foto: Eva Hildén

Ta fram det bästa och lyft smaken med Colman´s senapspulver.

Colman’s_produktbild_01

Spareribs är den perfekta rätten till sommarens grillkvällar! De korta korta revbensspjällen är lättast att äta med händer och tänder, så strunta i besticken. Memorera den kryddstarka glazen, för den lär du vilja använda igen.

Tips! Rabarberchutneyn med mynta passar utmärkt till sommarens grillade rätter. Häll upp den på en väl rengjord burk och förvara i kylen, så håller den i flera veckor.

1 h 30 m
4-6

Du behöver

  • 1,5-2 kg revbensspjäll, tunna eller spareribs
  • 3 dl vatten
  • salt
  • peppar

Glaze

  • 2 klyfta vitlök, finrivna
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 2 msk Kikkoman sojasås
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 0,5 msk colman's senapspulver

Äpplig coleslaw

  • 200 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 äpple (gärna granny smith)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 msk TABASCO® Sweet & Spicy pepparsås

Rabarberchutney

  • 250 g rabarber
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk peppar (timbutpeppar)
  • 2 msk TABASCO® Sweet & Spicy pepparsås
  • 1 dl rörsocker
  • 1 kruka mynta
  • TABASCO® Habanero pepparsås (efter smak)
  • majsstärkelse (till redning)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär revbenen i bitar och lägg i en långpanna. Krydda med salt och peppar runt om. Häll vatten i botten av långpannan och täck med aluminiumfolie. Sätt in i mitten av ugnen ca 1 timme, eller tills köttet börja släppa från benen. Gör resten under tiden.
  3. Blanda samtliga ingredienser till glazen.
  4. Äpplig coleslaw
    Strimla vitkålen fint. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Skala grovriv moroten. Grovriv äpplet. Rör ihop majonnäs, gräddfil, sushi-risvinäger och TABASCO® Sweet & Spicy pepparsås i en skål. Blanda ner kål, lök, morot och äpple. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rabarberchutney
    Skala rabarbern och skär i mindre bitar. Skala, dela och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken.
  6. Blanda rabarber, lök och vitlök i en kastrull tillsammans med vatten, timbutpeppar, TABASCO® Sweet & Spicy pepparsås och rörsocker. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter.
  7. Red med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Koka ytterligare 1 minut, tills chutneyn har tjocknat något. Låt kallna. Hacka myntan grovt och rör ner. Smaka av med salt.
  8. När revbenen är klara höj ugnen till 225 grader. Lägg över revbenen på en ny plåt med bakplåtspapper. Pensla på glazen. Sätt in i övre delen av ugnen tills köttet har fått fin färg, det tar 10–15 minuter.
3 mars 2020