Spaghetti och grönsakssås

20 m
4
20 m
4

Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • 200 g morötter
  • 100 g lök
  • 400 g sojabönor
  • 160 g pasta
  • 400 g passerade tomater
  • 80 g pinjenötter
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • dragon
  • svartpeppar och salt
  • basilika
  • timjan
  • ev tryffelcrème

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten i en kastrull och koka pastan enligt paketets anvisningar.
  2. Hetta upp en panna och rosta pinjenötterna.
  3. Riv sedan grönsakerna med ett rivjärn. Stek grönsakerna i en stekpanna. Börja med champinjonerna tills de fått en fin yta, ha sedan i löken för att den ska mjukna och därefter tillsätt morötterna för att de ska behålla tuggmotståndet.
  4. Häll i passerade tomater i stekpannan med grönsakerna, skölj burken från de passerade tomaterna med vatten och häll det i stekpannan, krydda och tillsätt buljongtärningen. Tillsätt en sked tryffelcrème om ni gillar smaken av tryffel. En liten burk räcker ca två månader i kylen. Koka upp och låt sjuda i några minuter, tillsätt sojabönorna i grönsakssåsen i slutet av tillagningen.
Kommentera receptet

Fler goda recept