Spaghetti med spenat, sardeller och ricotta

22 röster
30 min
4
Spaghetti med spenat, sardeller och ricotta
Foto: TV4

Busenkel pastarätt med få ingredienser som passar perfekt att sno ihop en vardagkväll. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 200 g färsk bladspenat, späda blad
  • 200 g färska haricots verts
  • 10 sardellfiléer, inlagda i olja
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 150-200 g ricotta
  • 3 msk olivolja
  • 1-1,5 citron, rivet skal
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj spenaten om den inte redan är sköljd vid inköp. Låt den rinna av.
  2. Skär haricots verts i ca 2 cm stora bitar. Hacka sardellerna i mycket små bitar.
  3. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i sardeller och vitlök, låt fräsa på svag värme ett par minuter. Blanda sedan i bladspenaten och låt den mjukna, 1-2 minuter. Tillsätt 1-2 skedar av pastavattnet till spenatfräset.
  4. Låt ricottan rinna av. Rör ihop den till en jämn och krämig blandning med citronskalet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka spaghettin tillsammans med haricots verts ”al dente”, i saltat vatten enligt anvisningen på spaghettiförpackningen. Låt rinna av i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Blanda i spenatfräset samt ricottamixen. Servera genast.
23 mars 2019

Laddar fler recept...