Spaghetti med salsicciasås

Spela video Spaghetti med salsicciasås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 350 g italiensk salsiccia, helst färsk
  • 1 rödlök
  • 1 litet fänkålsstånd
  • 250 g ricotta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 liten torkad peperoncino
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk mortlad rosmarin
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl färskriven pecorinoost

Gör så här

  1. Hacka löken och fänkålen. Dra av skinnet från salsiccian och dela den i små bitar. Rör eller vispa ricottan till en jämn och slät smet.
  2. Hetta upp rikligt med olivolja med en peperoncino i en rymlig kastrull och fräs salsicciabitarna i oljan utan att de tar färg. Tillsätt lök, fänkål och fänkålsfrön, rör om och häll sedan i vinet och låt det mesta ånga in. Blanda i rosmarin, smaka av med salt och peppar och låt såsen koka sakta i ca 20-30 minuter. Ta upp peperoncinon (som kastas).
  3. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  4. Häll snabbt över pastan i kastrullen med salsiccia och rör i en liten skvätt olivolja. Blanda sedan försiktigt i ricotta (ska ej kokas) och pecorino.
  5. Servera pastan rykande het med salsicciasåsen. Strö lite extra pecorino över portionerna.
Kommentera receptet

Fler goda recept