Spaghetti med rå tomatsås

koket.se
Spaghetti med rå tomatsås
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Spaghetti med rå tomatsås

10 ingredienser

10 m

Här har ni världens snabbaste, smartaste och godaste vardagsrätt som man fixar ihop på 10 minuter. Den känns faktiskt inte simpel trots sin enkelhet utan funkar alldeles utmärkt även som bjudrätt, och ungarna älskar den. Måste provas! /Leila

Receptet innehåller mindre än 500 kcal/portion.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 500 g körsbärstomater, i olika färger
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk honung
  • 0,5 apelsin, saften av
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka basilika
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
  2. Dela tomaterna och lägg dem i en skål.
  3. Skiva vitlöken supertunt, blanda med tomaterna, honung, apelsinsaft, olivolja, salt och peppar.
  4. Mosa tomaterna genom att krama dem lite för hand och blanda med den heta pastan samt rivna mynta- och basilikablad.

Näringinnehåll per portion:

Kcal: 475
Protein: 13,7 g
Kolhydrater: 81 g
Fett: 9 g