Köttbullar i tomatsås med annorlunda smak av mynta och koriander. Du som har bråttom kryddar upp färdig tomatsås med färska örter. Snabbt och enkelt! Kanske något för Lady och Lufsen?
Skala moroten och tärna den. Skala löken och hacka den och sellerin. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och hacka den spanska pepparen. Fräs morot, selleri, lök, vitlök och chili i olivoljan. Häll i tomaterna. Låt stå och småputtra i 20 minuter. Krydda med salt, vinäger, socker och peppar. Låt koka ytterligare 10 minuter. Fiska upp kryddkvistarna. Mixa eventuellt såsen slät i en mixer. Håll varm.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
Blanda lammfärsen med hälften av den hackade myntan, koriander och vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till stora köttbullar med vattensköljda händer. Koka upp tomatsåsen och lägg i lammbullarna. Koka upp på nytt och låt bullarna sjuda i såsen i ca 10 minuter. Servera tillsammans med den nykokta pastan och mynta.