Spaghetti med grönsaker och smarrig grönkålspesto

Spaghetti med grönsaker och smarrig grönkålspesto

6 ingredienser

30 min

Dryga ut spaghettin med zucchini och morot och få en godare, vackrare och nyttigare pastarätt. Smaksatt med pesto och citron och toppad med frön blir det hela en superfräsch vegorätt.

Svegro Örtpesto Grönkål

Örtpesto Grönkål

I det här receptet använder vi Örtpesto Grönkål. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 2 morötter, stora
  • 1 zucchini
  • 200 g spaghetti
  • 1 citron, fint rivet skal och saft
  • 1 burk Svegro Örtpesto Grönkål

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr panna tills de får lite färg och börjar dofta gott. Ställ åt sidan.
  2. Skala morötterna och kör dem och zucchinin genom en grönsakssvarv till nudlar, eller använd hyvel för att göra remsor.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När pastan är nästan helt klar lägg ner i grönsakerna, låt koka upp och häll sedan av vattnet direkt. Spola hastigt i kallt vatten.
  4. Rör ner peston samt citronskal- och saft. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg upp på fat och toppa med pumpakärnorna.