Spaghetti med färs- och linsbolognese

11 röster
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1-2 morötter
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 250 g nötfärs
  • 1,5 dl torkade röda linser
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • peppar
  • 250 g spaghetti

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök. Skala och tärna morötter. Dela champinjoner i bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök. Pressa i vitlök och tillsätt färs, morötter och champinjoner, låt fräsa med en stund. Lägg sedan i linser och låt fräsa ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och krossade tomater. Lägg i lagerblad och krydda med timjan och oregano. Låt puttra tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar och ev. mer kryddor.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Servera med bolognesen.
Tips!
viktväktarna Köttfärs- och linspaj

Fler tips från WW ViktVäktarna!

För fler tips på smarta och goda recept klicka här!

11 maj 2018