I samarbete med ViktVäktarna

Spaghetti med färs- och linsbolognese

1 röst
45 m
4
viktväktarna Spaghetti med färs- och linsbolognese
Foto: ViktVäktarna
45 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1-2 morötter
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 250 g nötfärs, 10%
  • 1,5 dl torra röda linser
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och peppar
  • 250 g spaghetti

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök. Skala och tärna morötter. Dela champinjoner i bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök. Pressa i vitlök och tillsätt färs, morötter och champinjoner, låt fräsa med en stund. Lägg sedan i linser och låt fräsa ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och krossade tomater. Lägg i lagerblad och krydda med timjan och oregano. Låt puttra tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar och ev. mer kryddor.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Servera med bolognesen.
Tips!
viktväktarna Köttfärs- och linspaj

Fler tips från ViktVäktarna!

För fler tips på smarta och goda recept klicka här!

11 maj 2018

Fler goda recept