Spaghetti carbonara, Isabella Morones recept

Isabella Morrone
Isabella Morrone

Spaghetti carbonara, Isabella Morones recept

3

10 steg att laga

7 ingredienser

40 min

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g spaghetti (eller spaghettoni)
  • 4 äggulor
  • griskind
  • 25 g pecorinoost, fint riven
  • 25 g parmesanost, fint riven, lagrad minst 16 månader
  • svartpeppar, gärna mortlad eller från kvarn
  • salt
  • grovt salt

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten, salta med grovsalt.
  2. Skär griskinden i strimlor, stek i en wokpanna utan fett tills dom blir krispiga, lyft upp och lägg på en skärbräda, låt fettet ligga kvar i pannan.
  3. Hacka griskinden fint.
  4. Blanda sedan äggulorna med den fint rivna osten och rikligt med malen svartpeppar i en skål till en smet.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Bryt aldrig av pastan, utan hjälp den försiktigt att komma ner i vattnet med en pincett eller pastaslev.
  6. Sätt på värmen igen på pannan med stekfetten, häll i ca 3 dl av pastavattnet och låt koka.
  7. Lyft pastan när det är ca 3 minuter kvar av tiden. Häll i pastan i stekfettet med vatten. Precis som när vi kokar risotto i buljong ska pastan få koka i stekfettet, låt koka i ca 2-3 minuter och rör om hela tiden med en pincett, detta gör att stärkelsen från pastan utsöndras och det blir slutligen är krämig sås.
  8. När vattnet börjar koka in och det är någon matsked kvar, stäng av värmen och dra av pannan. Tillsätt äggsmeten, rör runt med pincett tills det blir krämigt, tillsätt lite vatten om det blir torrt. Tillsätt hälften av den hackade griskinden.
  9. Smaka av och tillsätt eventuellt salt och mer peppar.
  10. Servera direkt och strössla på den krispiga griskinden.
TIPS!
läs mer
Zucchinifritters med halloumi

Gröna vardagstips!

60 vegorecept under 30 minuter

Läs mer