Klassisk spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca
Foto: TV4

Klassisk spaghetti puttanesca

9 ingredienser

30 min

Fantastiskt god och lättlagad pastarätt med massor av smak. Tomaterna ger fin sötma och kapris, oliver och sardeller bidrar med angenäm sälta.

Zeta Sardellcrème
Zeta produkt sardellcreme

Zeta Sardellcrème

Zeta Sardellcrème av hållbart fiskade sardeller, som är mixade med olivolja till en smakrik kräm som ger en härlig sälta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 800 g konserverade körsbärstomater
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 2,5 tsk Zeta Sardellcrème MSC-märkt
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 förp Zeta Leccino-oliver
  • 2 msk Zeta kapris medelstora
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5 förp Zeta Spaghetti Casa Di Luca

Gör så här

  1. Fräs vitlök, chili och sardellcréme i olivolja utan att de får färg. Tillsätt tomaterna, oliver och kapris och låt sjuda under lock i 30 minuter. Rör om då och då.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull, minst 3 liter vatten. Använd ca 10 g grovt salt per liter vatten. Koka pastan en minut kortare än vad som står på förpackningen. Häll av och spara 1 dl av pastavattnet.
  3. Vänd ner spaghettin i såsen. Späd med pastavattnet om du önskar mer vätska. Strö över persilja och servera.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Rucolasallad med rostade pinjenötter

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.

Läs mer