Sötpotatisrårakor med rom, crème fraiche och rödlök

Sötpotatisrårakor med rom, crème fraiche och rödlök
Foto: TV4

Sötpotatisrårakor med rom, crème fraiche och rödlök

Av: Rebecka - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

25m

Vackra rårakor på sötpotatis serveras me Kalix löjrom samt crème fraiche, finhackad rödlök och citron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 sötpotatis, medelstora
  • 2 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 1 dl crème fraîche (ekologisk)
  • 1 förp Kalix löjrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 citron, klyftad
  • dill

Gör så här

  1. Skala och riv sötpotatisarna.
  2. Blanda ner ägg och fiberhusk.
  3. Salta och peppra efter smak.
  4. Stek i valfritt matfett.

Servering

  1. Servera de nystekta rårakorna med en klick crème fraiche, rom, hackad rödlök, en citronskiva och en dillvippa.