Sötpotatispuré med vanilj och rostade pumpakärnor

Sötpotatispuré med vanilj och rostade pumpakärnor
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Sötpotatispuré med vanilj och rostade pumpakärnor

6 ingredienser

Myllymäkis lena puré på sötpotatis och brynt smör passar utmärkt till fisk, fågel och även kött.

Ingredienser

portioner
  • 600 g sötpotatis, skalad
  • 1 vaniljstång
  • 100 g smör
  • 100 g rostade pumpakärnor
  • vatten
  • salt

Gör så här

  1. Tärna ner sötpotatisen i mindre bitar. Dela en vaniljstång på längden, skrapa ur fröna.
  2. Tillsätt smör till en kastrull med lock och lägg ner sötpotatisen. Fortsätt med vaniljstången och lite vatten så det knappt täcker. På med locket och koka mjuka.
  3. Bryn smör under tiden.
  4. Lyft ur ur vaniljstången från sötpotatisen och mixa sedan slät till en puré. Krydda med salt.
  5. Servera toppad med brynt smör och rostade pumpakärnor.