ca 140 g Paulúns Superpasta Tagliatelle med sötpotatis
2 förp halloumiost
0,5 dl hasselnötter
1 citron
75 g rucolasallad
basilika, till servering
kokosolja, att steka i
Gör så här
Gör hasselnötspeston. Plocka av bladen från basilikan och ha ner i en mixer. Tillsätt salt, hasselnötter, olivolja och Västerbottensost. Mixa samman till en krämig pesto.
Koka Paulúns Superpasta enligt anvisningar på paketet.
Skiva halloumin i centimetertjocka bitar.
Skölj citronen och riv skalet med ett zestjärn (eller fina sidan på ett rivjärn). Häll av pastavattnet. Lägg hälften av pastan i en skål och blanda ihop med pesto och citronskal.
Lägg en sked kokosolja i en varm panna och placera ut halloumiskivorna, stek på båda sidor på medelhög värme tills de fått färg och låt sedan stå kvar på låg värme till servering.
Rosta hasselnötterna i en torr panna, lägg nötterna på en skärbräda och hacka i grova bitar.
Blanda rucola med pastan som inte har blandats med pesto. Varva pasta med rucola och pasta med pesto när du lägger upp på tallrikar.
Lägg på halloumi och strössla över hasselnötter. Avsluta med att pressa över citronsaft.